This is an open invitation to everyone who happen to be in Norrland, Sweeden, to participate in an experiment:

bild

Kära du!
(SHORT ENGLISH VERSION BELOW)

Vill du vara med om ett experiment?
Vi vill utforska hur kommunikation funkar utan ord, därför kommer vi åka ut i en stuga i ett dygn 24. – 25. augusti, och lemna alla ord. Istället använder vi rösten för att sjunga, göra ljud och kommunicera på andra sätt.

Fredag s. 22. kl 19. blir det ett intro på Kulturhuset, med ett litet performance och därefter lite röst övninger och språklösa lekar. Detta är öppet för alla även om en inte ska åka med på experimentet. Om en vill vara med på eksperimentet, men inte kan komma på fredag går det också bra.

Söndag d. 24. kl. 12 åker vi bil från Umeå till Baksjöliden, Fredrika (12 mil). Vi kommer hem måndag sent på kvällen.
Experimenten pågås 24 timmer, söndag eftermiddag till måndag eftermiddag. Innan vi börjar kommer vi göra lite övningar och introduktion för lättare kunna komma in i det riktiga experimentet.

Experimentet går ut på att se vad som händer när vi inte använder ord för att kommunicera. Det bliver ett sätt att uppmärksamma alla andra sätt vi faktiskt kommunicerar på. Det kanske påminner lite om ett tyst retreat, men detta är inte menat att vara tyst. Vi tänker oss att vi ska använda rösten pä många sätt, tex sjunga, samtala utan ord, och göra saker tillsammans. En behöver INTE vara bra på sång/musik eller nån ting, inte ens på att kommunicera – dette är ett eksperiment för alla.
De som är med bestämmer vad vi ska göra. Vi tänker att vi kan plocka bär, laga mat, och bygga upp en miljö som passar för att göra ett skådespel senare på kvällen. Alla aktiviteter är valfria och vi får se hur det går att ordna upp tillsammans – allt är en del av experimentet. En deltar på det sätt en känner sig bekväm med och en ansvarig kommer finnas som går att prata med om det är något som inte känns bra under experimentet. Vi kommer att ta med filmkamera och ljudutrustning för att kunna dokumentera, men den som inte vill vara med på film slipper självklart det. Alla telefoner bör vara avstängda under experimentet. Veckan efter eller så vill vi gärna göra en utvärdering, tid för detta planerar vi tillsammans. Förslag och frågor uppmuntras! Kontakta oss eller ta det på introt.

Vi tar hand om att köpa in mat innan och vi delar alla på kostnad för mat och bensin. Sovplatser finns och all annan bekvämlighet. Finns också en badtunna…

Dear All!

Do you want to be part of anexperiment!?
We want to leave words-kommunication for 24 hours, to explore how our voice work without words and to give attention to all the other ways we sommunicate.
We want to go to a lovely place at the countrysice 1,5 hours outside of Umåe. We are leaving on Sunday 24. at 12, and comming home monday late at night. The wordless experiment will be 24 hours from sunday afternon till monday afternoon.

On friday there will be a performance and some voice exercises as an introduction, this will be at 19 in the new culture house. You are welcome to join the experiment even if you cannot make it on friday.
When we arrive to the location we will eat and have another little inrto before we start.
One dosn’t have to be good at singing or music, or even communicating – this is an experiment for everyone! You are very welcome to contact us for more info or proposals..

Best,
Hannah and Jamilla
Hannahanbert@gmail.com & jamilla.stromberg@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s